tag:blogger.com,1999:blog-1547825636334758894.post2472034407402336507..comments2024-02-10T23:17:04.377-08:00Comments on DAPUR KAYU: 2 tier wedding cakeRoziehttp://www.blogger.com/profile/06310007518756898558noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1547825636334758894.post-32269340281399075582012-01-26T21:15:24.477-08:002012-01-26T21:15:24.477-08:00Salam Lia, TQ for yr comment...
saya memang selalu...Salam Lia, TQ for yr comment...<br />saya memang selalu menghadapi masalah seperti ni..masa di UK dulu, tak pernah pulak jadi macam ni...tapi mungkin spt yg Lia ckp...kek tu berpeluh atau mungkin jugak kelembapan pada kek tu meresap pada fondant kerana saya biarkan sahaja kek tu di dalam kotak sehari semalam sebelum majlis berlangsung..mmg tak terdedah pada angin atau cahaya kebetulan masa sebelum dan ketika majlis tu cuaca lembap kerana hujan..lain kali try cara Lia biarkan terbuka then letakkan dlm suhu bilik/aircon...TQ dear!Roziehttps://www.blogger.com/profile/06310007518756898558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1547825636334758894.post-87061989083716351992012-01-26T19:20:21.475-08:002012-01-26T19:20:21.475-08:00salam rozie,
i'm a silent reader yg sesekali ...salam rozie,<br /><br />i'm a silent reader yg sesekali menjengah dr blog salam2benua.<br />tgk wedding kek tu mula2 igtkan buttercream, so smooth!<br />sy bake juga sesekali... x pernah pula fondant mencair. cuma dr pengalaman in wet weather fondant mudah berpeluh n jd lembap... biasanya klu buat kek fondant musim hujan sy pastikan kipas dipsg sepjg masa spy fondant betul2 kering ataupun simpan dlm bilik ber aircon. fondant ni cuaca panas dia OK tp klu cuaca sejuk dia mudah berpeluh n cair.<br />ke 2, kena check kot adunan fondant masih melekit2 masa uli.<br />wallau'alamLiasarihttps://www.blogger.com/profile/13806854924091587117noreply@blogger.com