Saturday, 20 September 2008

Onion Bhaji

onion bhaji

Boleh dikatakan hari- hari buat cekodok Pakistan nih...senang sangat!!

Bahan

1 labu bawang besar- hiris kasar
1 biji kentang saiz kecil- hiris seperti potato chip sepanjang 1 inci tetapi nipis-nipis.
1/2 sudu kecil garam
8-9 sudu besar tepung kacang kuda(Gram Flour)
segenggam daun koriander- di hiris, kalau suka banyak tambah lagi.
air secukupnya (anggaran 4-5 sudu besar)
Minyak untuk menggoreng(deep fry)

Bancuhkan tepung kacang kuda, garam dan air hingga rata.
Masukkan bawang, kentang dan daun koriander.Gaul rata
Panaskan minyak, goreng onion bhaji hingga kekuningan..
angkat dan ngapppp!!! nyum..nyum

2 comments:

PG CakeCraft said...

hi, just visited ur wonderful blog. wow! bhajis r my favorite snack. Now what's missing is a cup of hot chai.

Kak Lin said...

Assalamualaikum Rozie....Sedapnya Nampak Cekodok Pakistan Ni....Rozie Tinggal Disana Ke?