First entry setelah lama berehat.....sure ngkorang dah boring giller tgk asyik2 bila dtg sini sardin jer memanjang...eheheh
rindu sgt kt semua...
Bubur Nasi ada orang panggil Kanji kali ni di campur dengan santan pekat style mak aku...
masa bubur macam biasa, bila dah nampak nak siap masukkan santan pekat dan didihkan sekejap...tutuplah api :)
Mak aku di kampung, kalau dia sebut nak buat bubur nasi maknanya bubur nasi bersantan ni lah...
tak pernah dia buat bubur nasi yang biasa2 tu..biasanya kami makan dengan sambal tumis ikan bilis, rendang atau lauk2 yang lain semua boleh!
Masa kecik2 dulu aku suka campurkan sesudu gula pasir ke dalam mangkuk bubur..kacau sebati. yummy2 dan lemak-lemak manis, sedap di makan begitu sahaja...
Bubur nasi bersantan kali ni aku makan bersama sambal goreng kering ikan bilis(crunchy bilis sambal) dan bergedil daging...yummy!!
PAKAI TONGKAT DAH
3 weeks ago
2 comments:
Sedapnya kanji tu...ni dah mula datang feel nak puasa....
rozie,
yummy..yummy..enak tu bubur..habis knur dengar mkn ngan begedil..amboi lagi delicious...kecur airliur knur.
Post a Comment