Saturday, 7 February 2009

Kuih Bakar/Kemboja- Aku nak oven plzzzzz

Baru nak warm up...arini aku try oven kat rumah sewa yang baru ni. Untuk tidak terlalu mengharap aku try buat kuih bakar kemboja untuk projek mengetes ni...hasilnya sangat mendukacitakan, menci!!!

Oven tu dah tua, aritu masa mula2 nk masuk rumah ni aku dah suh landlord tukar oven baru tapi katanya oven yang ni masih boleh guna...aku diam jerlah!! sekarang dah ternyata oven ni hampehhh, sebelum bakar kuih ni aku panaskan oven 1jam lepas tu try bakar kuih ni sampai berjanggut tak masak-masak...biasanya aku bakar kuih ni 30min jer tapi bila guna oven hampeh ni makan masa sampai 2 jam lebih baru terhegeh-hegeh nak masak, itupun macam padat jer texture kuih bakar aku..Kena komplen kat landlord,aku tak kira.. aku nak oven baru...nak jugak..nak jugakk!!!

Hidup tak bermakna tanpa oven!!...cooker landlord ni dah memang buruk ok, memang layak di tukar baru! Tak kuasa aku nk berbelanja beli oven semata2 nk pakai kat sini sekadar sementara sebab aku berangan nk beli oven besar yang 'build in' kat kabinet rumah aku kat Bangi nuuuu...Aku dah ushar dah kat sini jenama Zanussi, dah berkenan habiss!!

uikssss...boring betul ler nk membaking terbantut jer!!!

3 comments:

sweetlilly said...

memang betul kata2 mu itueww.. hidup tak bermakna tanpa Oven.. Cepat mintak tuko.... hehehhe

Let's dine out said...

kalau tak leh tukar dapur tu , memang kena beli satu lah...

azah said...

rozie..cuba tgk yangdahlia.fotopages.com..cantik2 la decals yang baru tu, tak de ke jual kat sana yg mcm tu..