Resipi lama yang di ulang tayang tiap-tiap tahun....Resipinya sangat senang
3 cawan oat segera- di blend halus
1 1/2 cawan gula kastor
3 cawan tepung gandum
secubit garam
ghee butter(minyak sapi) secukupnya
kuning telur untuk di sapu di atas cookies sebelum membakar
**cairkan ghee butter
gaulkan kesemua oat, gula, tepung dah garam rata...masukkan sedikit demi sedikit ghee butter ke dalam adunan hingga adunan boleh dikepal-kepal..Canai dan bentukkan cookies dengan menggunakan cookie cutter, sapukan kuning telur di atas cookies sebelum di bakar hingga kekuningan.
3 comments:
slm rozie..ghee butter tu camne pulak rupanya?klu ghee + butter aci tak?
sala..sorry Ct coz buat you confuse, actually ghee butter tu minyak sapi biasa yg kita buat nasik minyak tu jer, tak perlu tambah apepe...sy panggil ghee butter...ehehehe
tapi kalau nak tukar ghee/minyak sapi kepada butter yang dicairkan pun bole gak tapi baunya tak ler semengancam kalau kita letak ghee/minyak sapi
mekasih rozie..boleh masuk list ni tapi ntah sempat ke tak nak merempit buat biskut2 ni sbb banyak sgt iklannya..hehehe
Post a Comment