Teringat lauk kenduri..rindunyaaaa!!!
Acar rampai ni sedap di makan dengan nasi minyak, dan lauk pauk kenduri...
1 batang Timun
1 batang Carrot
2 tangkai cili merah
2 tangkai cili hijau
1 bawang besar di belah 4
2 ulas bawang putih di belah 2
sedikit halia
1 sudu kecil biji sawi
1 sudu kecil bijan- goreng sedikit
sedikit serbuk kunyit
2-3 sudu besar cuka
Garam dan gula secukup rasa
Timun di buang bahagian tengahnya-potong memanjang
Carrot, cili merah dan cili hijau-potong memanjang
panaskan 3 sudu besar minyak masak,
Masukkan biji sawi, biarkan 1 minit sambil di kacau.
tumis bawang besar, bawang putih dan halia
masukkan cili,serbuk kunyit dan cuka, kacau
masukkan timun dan carrot...kacau cepat2 dan terus perasakan
garam dan gula...masukkan bijan.
Terus angkat dan hidangkan, jgn lama-lama atas api..
kalu sayur layu sgt dah jd tak best!
NASI DAGING UTARA
3 weeks ago
No comments:
Post a Comment