Sunday, 1 March 2009

Kek Barbie

Barbie1

Sentuhan pertama selimutkan kek dengan fondant...terketar2 tangan nak membuatnya, takut kalau tak jadi kan membazir namanya. alhamdulillah jadi juga walaupun tak berapa kemas. Dulu aku pernah memberanikan diri membuat kek dengan fondant ni, tapi cuma 20% daripada hiasan...tapi kali ni aku cuba lebihkan sedikit penggunaan fondant ni sebanyak 80%.

barbie2

Kek Birthday Icha...

Isi dalam ialah kek coklat kukus, aku salut dengan buttercream...kemudian aku selimutkan pula dengan marzipan yang aku beli ready made di supermarket...akhirnya aku hiaskan dengan fondant 2 warna iaitu pink dan putih lepas tu aku cuba gabungkan dengan sedikit buttercream supaya tidak nampak kaku yang juga daripada warna pink dan putih serta sedikit purple.

Memang mencabar membuat kek barbie ni untuk aku yang baru pertama kali mencuba...

Barbie3

1 comment:

I.T.S.M.E nuRul said...

akum..kakmacamner nak buat kekniek...