Variasi daripada Resipi kek Lapis pandan yang diubah suai sedikit...
aku buat 1/2 adunan sahaja, sekadar nak melepaskan gian jer...eheheh
Bahan10 biji telur
500gm butter
190gm gula halus
200gm horlick
1 tin susu pekat manis
250gm tepung gamdum
1 sudu besar ovalatte
1 sudu vanilla esen
1 sudu teh mint oil
warna kesukaan...(aku pilih warna biru dan kuning lemon)
Cara-Pukul mentega dan gula hingga kembang
-Masukkan telur satu persatu, pukul lagi.
-Masukkan susu pekat manis, horlick dan esen vanilla, gaul rata.
-Masukkan tepung gandum, gaul sebati.
-Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, satu bahagian dengan warna kuning lemon,manakala yang satu bahagian lagi dicampurkan dengan mint oil dan warna biru...
-Bakar selapis demi selapis berselang seli warnanya.(anggaran dalam 2-3 sudu makan setiap lapis, lagi nipis lagi cantik keknya.
*aku kurangkan sedikit jumlah gulanya
2 comments:
order satu, sedapnya, dah lama teringin, tapi malas nak buat
oitt lawonyerrrr
Post a Comment