Friday, 25 January 2008

Karipap/Currypuff

Aku tak ada sukatan tertentu buat karipap ni, selama ni main campak jer...ini cuma anggaran aku saja, kalau tak confident boleh lah rujuk sukatannya di sini

Bahan-bahan


Inti Karipap- ikut selera masing-masing

Doh Butter

  • 150 gm butter
  • 300 gm tepung gandum
Doh Biasa
  • 300 gm tepung gandum
  • satu sudu kecil garam
  • air secukupnya
1.Uli doh butter sampai agak licin ketepikan-bulat2kan agak2 sebesar saiz bola pingpong .
2.Uli doh biasa hingga lembut, rehatkan 30 min- bulat2kan besar agak2 saiz bola pingpong.

Doh butter di letak di dalam doh biasa seperti dalam gambar




Body guard paling setia, masa aku sibuk-sibuk menggentel karipap, Icha dok kat sebelah sambil dengar nyanyian lagu-lagu baby yang disampaikan oleh mamanya...semua orang tak akan faham kecuali aku ngan Icha jer yang faham lagu tu..ekkekeke!!! Tengok ler karipap yang kat ateh pinggan tu apa dah jadi, tak kisah ler labu yang penting mood dia baik hari sebab bagi chance mamanya buat karipap...TQ bb!!!

4 comments:

Mat Gebu said...

Fuu Yooo!!!!..kak rozie. Bukan setakat gambar karipap dan resipi gitu2 aje, siap dgn tunjuk cara dari 'tangga ke tangga" lagi..dah lah tu, ada "model" pulakk tu...ishhh ini dah ada satu kemajuan..impact maxima nihh!!!..hahahaha.

NITA said...

kak..saper yg tukang amik gambar nih? siap 2-2 tgn tgh pose mengelim... icha ker jugak?? kihkihkih! kakkk..jgn lupa itu karipap punye tax ,bayar kat nita...khikhikhih!

said...

World Of Warcraft gold for cheap
wow power leveling,
wow gold,
wow gold,
wow power leveling,
wow power leveling,
world of warcraft power leveling,
world of warcraft power leveling
wow power leveling,
cheap wow gold,
cheap wow gold,
buy wow gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold
buy cheap World Of Warcraft gold p3j6m7ej

lijialefw said...

The story is about a very small (wow gold)because the (wow gold)reasons for the (wow gold) expulsion Chushi doors have been forced to(wow power leveling) living on the United Kingdom, (wow power leveling)in abroad alone the people(wow power leveling) struggling for survival. A naturally do not (wow power leveling) agree with the ethical person. A war many of the cracks in the middle of the(wow gold) pursuit of hard power of (World of Warcraft gold) extreme people. A look at(wow power leveling) the friendship will be more important than the lives of people. The best of life, the best of the best stories or Long Road. Like Xiuzhen's friends must-see (Rolex)category.