Tuesday, 13 November 2007

Kek Birthday hancusss

sedey tul la...smlm birthday bb besar aku, aku punya la bersemangat buat kek birthday untuk dia, maklum ler 1st time nk buat untuk dia...sejak awal-awal lagi aku dah berangan nak mendeko macam mana kat atas kek tu, rupanya angan-angan ku itu pelesu belaka...eeeee tak sukanya aku tgk kek tu!!!! tapi aku tempek jugak kat sini untuk rujukan diri aku sendiri sebagai perkara yang perlu aku elakkan selepas ni!!!


nak ambil gambar pun dah tak semangat...konon2nya kek coklat tema "Hadiah", icing kaler kuning, ala-ala cacing kerawit tu konon2 corak/kain lace yang membalut kotak hadiah....eeeeerrrrkkk tak berkenan tul aku!!! ampunnnnn bang!


asalnya ada bunga putih kuning kat tengah-tengah tu, mata aku ni macam gatal jer tgk tak ada warna merah, so...dengan tak sedar dirinya aku pun buh icing kaler merah skit sana-sini, pas tu tiba-tiba bunga putih kuning tu mcm terpenyek di hempah ngan icing merah... sebabnya whipping cream yang aku pukul tak cukup kental.....waaaaaa, bertambah hodoh ler rupanya!!! so aku touch up balik dengan buah grape yang kebetulan ada balance kt dlm fridge....waaaaaa apa hal kek cekelat ada buah grape, sama ler macam gulai masak lomak cili api bersama strawberry!!!!


5 comments:

zaliana said...

rozie..dah ok la..takde la teruk sgt pun..cantik ape..maybe yg corak cacing kerawit tu kan..guna nozle halus sikit lawo kot..apa2 pun tahniah :D

Mat Gebu said...

Puan rozie!!! (ahakss tukaq panggilan sat)..lawa leer tu nampak genuine apa...alah yg penting u buat dgn penuh kasih sayang rindu dendam membara ...grrrrr!!!...ahakss ampoonn!!!

Jun :) said...

rozie, relexla..ok p...cik abg x komplen kan? janji sedap n yg penting usha istri dia tu...vogue lagi tu..

Rozie said...

TQ...I ok jer, cuma frust skitttt jer, anyway I kena think positif...Mcm kak Jun cakap, bb besar I tak komplen apape pun!!!

Mat, cik puan rasakan ko ni kena pi nikah cepat-cepat sbb asyik "glow in the dark" jer!!!

SHERRY HANI said...

Rozie...cantik apa..alhamduillah... akak lagi ler part2 mendeco lagi hancusss... selalu cik abe yg tolong decokan... satu usaha yg amat baik & patut dicontohi...hehehehe... yg penting bak kata Mat.. buat dgn kasih sayang, cinta & setulus hati buat suami terchinterrrrr.... akak ni msh blurrr nk wat kek apa 22hb nov ni.. kasi tip cikit...hehehehe... Mat tulunnnnnn...kasi idea kat akak ni..