Tuesday 16 October 2007

Kek Lapis Pandan



Lagi Resipi kek Lapis Sarawak, Ihsan daripada Kakpah

Bahan
10 biji telur
500gm butter
190gm gula halus
200gm horlick
1 ting susu pekat manis
1 botol pandan paste
250gm tepung gamdum
1 sudu vanilla esen

Cara
-Pukul mentega dan gula hingga kembang
-Masukkan telur satu persatu, pukul lagi.
-Masukkan susu pekat manis, horlick dan esen vanilla, gaul rata.
-Masukkan tepung gandum, gaul sebati.
-Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, satu bahagian biarkan warna asal,manakala yang satu
bahagian lagi dicampurkan dengan pandan paste.
-Bakar selapis demi selapis berselang seli warnanya.(anggaran dalam 4 sudu makan setiap lapis, lagi nipis lagi cantik keknya.

*aku kurangkan sedikit jumlah gulanya

No comments: