
kalian cuma perlukan
Kentang yang saiz besar (besar skit dari penumbuk korang dah orait)
tuna dalam tin
Mayonise & black pepper
jagung dalam tin
Cheese(aku pakai mozarella cheese)
salad (optional)
caranya
Kentang di balut dengan aluminium foil, bakar anggaran 180C selama1 jam(try cucuk ngan lidi, kalu dah empuk tu, bole kuarkan dari oven.
Masa tengah bakar kentang tu, readykan siap-siap tuna yang di gaul dengan mayonise dan sedikit black pepper dan masukkan dalam fridge
Buka tin jagung dan sagat cheese.
Sebaik saja kentang kuar dari oven, belah 4 kentang tuh(tapi jgn sampai ke dasar ), lenyek-lenyek sket isi kentang tu dengan garfu. trus taburkan cheese(so cheese tu akan melt kat atas kentang tu)..ikut suka nak banyak mana. Letak Tuna di atas cheese dan akhir sekali taburlah jagung dalam tin , kalau suka letak salad di bahagian paling atas ...
Terus ngap masa panas-panas, dah sejuk tak rasa kelazatannya...kombinasi kentang yang panas berasap, dengan tuna yang sejuk memang syioookkkk!!!
No comments:
Post a Comment